fredag 7 november 2008

Min CV sida.

Vår html/css kurs är nu över och resulterade i denna sida.

Varför ser den ut som den gör då?
Jag valde en grå minimalistisk design eftersom det jag vill visa upp är min portfolio som innehåller grafiska element i många olika färger. Hade jag då haft en färgglad sida hade helheten uppfattats som plottrig och förvirrande.
Jag har även implemerat javascript och flash för att visa upp min nuvarande kunskapsnivå och hur den utvecklas i takt med utbildningen.


Vad har jag lärt mig under kursen?


HTML/CSS:
Kodningen flyter på bra och jag behöver inte "se sidan" lika mycket för att det ska bli rätt.

Grafik:
Photoshop och Illustrator har jag använt i cirka 12 år nu och har inga som helst problem där. Visst lär jag mig nya tekniker och tankebanor hela tiden men det vore tråkigt annars.

PHP:
Här känns det som jag öppnat första luckan i adventskalendern ungefär. Jag börjar få enkla saker att fungera men det är bara toppen av toppen på isberget.

Javascript:

Här har jag använt färdiga javascript för att hantera mina portfoliobilder på ett snyggt sätt. Jag har viss förståelse om hur jag ändrar i koden så att jag kan få hur jag vill ha det. Men att skriva egna javascript ligger än så länge en bit fram i tiden.

Upplägg:

Jag har lagt upp informationen så att du först hamnar på startsidan, där har jag ett flashprojekt som jag håller på att lära mig med. Då hoppas jag att besökaren skall tänka: oj.. han kan flash, det ser ju lovande ut.

Nästa flik innehåller mitt CV där besökaren kan läsa om mig och vad jag gjort. Om det känns intressant borde det vara dags att besöka min portfolio.

Portfolion innehåller diverse projekt jag jobbat med och är ständigt expanderande. Där hoppas jag kunna imponera besökaren och få denne att kontakta mig.

Och tillsist finns det möjlighet att kontakta mig via ett mail-formulär eller att klicka direkt på min mail länk.1 2 3, hej på dej!

Inga kommentarer: